In de kijker: lichtgewicht schoenen

In de kijker: lichtgewicht schoenen

03 maart 2022 | Wandelen

Rondstruinen in het bos, een stedentrip, lekker lang uitwaaien op het strand of een paar mooie wandelingen tijdens een last-minute vakantie. Om op pad te gaan in eigen land of over de grens heb je niet altijd zware bergschoenen nodig. Soms wil je een schoen die goede ondersteuning biedt, maar die ook lekker soepel en lichtgewicht is. Deze schoenen trek je makkelijk aan en je hoeft ze niet lang in te lopen. In dit blog zetten we lichtgewicht wandel schoenen in de kijker. Wil je nog meer weten over wandelschoenen en bergschoenen? Bekijk dan ook eens onze keuzehulp.

Lichtgewicht lifestyle schoenen

Lifestyle schoenen zijn erg geschikt voor alledaags gebruik: tijdens een stedentrip of een dag winkelen of een wandeling met de hond. Je kunt ze ook aantrekken vóór of na een inspannende bergwandeling. De zolen van deze schoenen zijn flexibeler en bieden meer demping dan een sportschoen of sneaker. Het bovenwerk is gemaakt van soepele materialen zoals nubuck of kunststof. Deze schoenen neem je makkelijk mee op reis in je koffer of rugzak.

Dames lifestyle schoenen | Heren lifestyle schoenen

Lage wandelschoenen: A-categorie

Deze lage wandelschoenen geven je veel bewegingsvrijheid. Ze zijn geschikt voor wandelingen op goed begaanbaar terrein zoals asfalt, verharde paden, het strand of bospaadjes in Nederland. Maar ook op goede en vlakke paden in de heuvels in het buitenland of tijdens stedentrips waarbij je veel kilometers maakt, kun je deze schoenen prima aantrekken.

De zolen van deze schoenen geven meer demping dan een stads- of lifestyle schoen, maar zijn nog steeds lekker flexibel. Ook het bovenwerk is soepel genoeg om de hele dag makkelijk door te kunnen lopen. Tijdens wandelingen op dit soort schoenen heb je niet veel bagage mee: een dagrugzak is meestal voldoende.

Dames lage A/B-schoenen | Heren lage A/B-schoenen

Half hogehoge wandelschoenen: A/B-categorie

Wil je een soepele wandelschoen die steun geeft aan je enkels? Dan kom je terecht in de zogenaamde A/B-categorie. Voor deze schoenen kies je als je een paar dagen gaat wandelen in de bossen of op meer heuvelachtig terrein: denk aan een LAW in Nederland, de Ardennen of de Duitse Eifel.

De schacht van deze schoenen is hoger en geeft meer steun en stabiliteit, terwijl de zool nog steeds makkelijk afrolt. Het bovenwerk is niet te stug en gemaakt van lichtgewicht materialen: zo voelen de schoenen niet zwaar aan. Wandelschoenen uit de A/B-categorie bieden goede demping bij meerdaagse wandelingen waarbij je lichtgewicht bepakking draagt.

Dames hoge A/B-schoenen | Heren hoge A/B-schoenen

Nieuwsgierig geworden?

Voor al onze schoenen uit de lifestyle, categorie A en categorie A/B collectie geldt: neem de tijd om een aantal paren te passen voordat je tot aankoop overgaat. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van je keuze. Kom eens langs in één van onze winkels, of oriënteer je alvast op onze website. Weet je al welke schoenen het beste bij je passen? Dan kun je ze ook 24/7 bestellen in onze webshop.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.