Rab Mythic Ultra

Rab Mythic Ultra

18 maart 2020 | Kamperen

De Mythic Ultra zorgt voor een revolutie in slaapsystemen en herdefinieert de betekenis van 'ultralicht'. Door geavanceerde technologieën te combineren met stoffen van wereldklasse garandeert dit optimale bescherming voor die reizigers waarbij elke gram telt.

Opgebouwd uit een jarenlange ervaring, is de Mythic Ultra hét hoogtepunt van alle kennis en ervaring van Rab. De buitenkant is gemaakt met een uitzonderlijk lichte en duurzame ripstop van 7Dernier. Hierdoor kan het 900+ FillPower, R.D.S gecertificeerde, hydrofobe, Europese ganzendons volledig uitzetten, voor maximale ioslatie. De voering is behandeld met Thermo Ionic Lining Technology (TILT). Een titaniumcoating die aan de vezels is toegevoegd zodat warmte terug naar je lichaam wordt  gereflecteerd. Hiermee wordt de warmte aanzienlijk verhoogd zonder gewichtstoename of ondermijning van het ademend vermogen. Dit verhoogt de warmte-gewichtsverhouding van de Mythic Ultra drastisch zonder de eigenschappen van de originele stof te veranderen of het gewicht te verhogen.

De constructie van de Mythic Ultra verbetert deze verhouding nog meer door het gebruik van trapeziumkamers en een gewichtsbesparende schotconstructie. De migratie van het dons naar beneden wordt zo voorkomen. De eigenschappen van de Mythic Ultra voldoen aan expeditie normen. Verder is de Mythic Ultra uitgerust met met een ergonomisch ontworpen binnenkraag en capuchon, een YKK®-ritssluiting met ritsstop, en hoekig voorgevormde ‘footbox’.

Bekijk hier alle Rab slaapzakken in onze webshop

40 jaar slaapzakken van Rab

Bij RAB begon het allemaal met de slaapzakken. Tot op de dag van vandaag blijven ze ook een kernonderdeel van het assortiment. In de jaren zeventig, toen Rab Carrington slaapzakken maakte in Buenos Aires, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat 40 jaar later slaapzakken met zijn naam erop over de hele wereld zouden worden gebruikt.

De donzen slaapzakken van Rab worden met de hand gevuld in Derbyshire, Engeland. Hiermee is gewaarborgd dat, tegen de tijd dat de slaapzak de klant bereikt, ze nooit zijn gecomprimeerd of opgeslagen op een manier die schadelijk zou kunnen zijn voor de kwaliteit van de slaapzak. De lichtgewicht, opvouwbare slaapzak-range van Rab is compact en heeft een uitstekende warmte-gewichtsverhouding, ideaal dus voor bergbeklimmers, bergtochten of gewoon winterse omstandigheden.

Van boerderij tot fabriek, elke fase van het productieproces is gecertificeerd door de Responsible Down Standard (RDS). RDS is een onafhankelijke, vrijwillige wereldwijde standaard, wat betekent dat bedrijven ervoor kunnen kiezen om hun producten te laten certificeren voor RDS. De standaard erkent en beloont de beste praktijken op het gebied van dierenwelzijn. Kijk voor meer informatie op https://responsibledown.org/

Een aantal Rab-producten bevat dons verwerkt met een hydrofobe behandeling. Dit is een fluorkoolstofvrije oplossing die samen met Nikwax® is ontwikkeld en in de reinigingsfase aan het dons is toegevoegd. Hydrofoob dons absorbeert minder water en helpt het dons te beschermen tegen verzadiging, waardoor het langer blijft zitten en isolerende eigenschappen behoudt. Het versnelt ook de droogtijden en vergroot het bereik van de omstandigheden waarin u uw product kunt gebruiken.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.