Instructies voor het wassen van dons

Instructies voor het wassen van dons

 | Tips

Wilt u zelf uw dons gevoerde slaapzak of jas wassen, maar heeft u de nodige vragen? Lees dan het volgende artikel. Heeft u nog vragen over het wassen van uw donsgevoerde uitrusting? Kom dan langs in één van onze winkels en laat u adviseren. Heeft u niet de middelen om zelf uw donsgevoerde uitrusting te wassen, maak dan gebruik van de Kathmandu wasservice.

Welk wasmiddel heeft u nodig voor het wassen van dons gevoerde kleding / slaapzakken

Kathmandu adviseert een technisch wasmiddel te gebruiken. Nikwax down wash is een speciaal wasmiddel voor donsgevulde kleding, slaapzakken en dekbedden. Revitaliseert veilig de waterafstotende en isolerende eigenschappen.

Voordelen Nikwax down wash:

  • Het verlengt de levensduur van je spullen en verbetert de prestaties
  • Het onderhoudt de ademende functie
  • Het onderhoudt de oorspronkeljke water-repellency
  • Het is eenvoudig aan het brengen en het kan in de wasmachine worden gebruikt
  • Geschikt voor alle stoffen, inclusief de technische vezels
  • Het verwijdert vuil dat water aantrekt en de water-repellent-finish maskeert
afbeelding voor product Nikwax Down Wash Direct 300ml 301K1 kleding accessoires
 Nikwax Down Wash Direct 300ml

De werking van Nikwax Down Wash

Nikwax Down Wash is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor donzen artikelen. Het is een zeer effectief reinigingsmiddel, dat lichaamsvetten en vuil verwijdert uit zowel de stof als de donzen vulling. Daarnaast herstelt het de bestaande langdurige waterafstotendheid (DWR) van zowel de buitenste stof als de donzen vulling. Dit zorgt voor bescherming tegen regen en condens, voorkomt dat het artikel doordrenkt raakt en behoudt de natuurlijke isolerende eigenschappen van het dons. Ook herstelt het de ademende eigenschappen: het laat waterdamp door het artikel, waardoor de prestaties ervan onder koude en vochtige omstandigheden verbeterd worden.

Nikwax Down Wash™ verlengt de levensduur van uw donzen uitrusting. Het is een veilige manier om uw donzen kleding en uitrusting grondig te reinigen. Het gebruik in de wasmachine is snel en gemakkelijk en zorgt ervoor dat het hele artikel grondig gereinigd wordt.

Hoe Nikwax Down Wash te gebruiken

Bij hardnekkige vlekken, Down Wash™ onverdund aanbrengen met een spons of zachte borstel. Verwijder alle niet-wasbare delen. Goed schudden voor gebruik. Raadpleeg het wasvoorschrift. Gebruik geen gewoon wasmiddel.

  • Verwijder alle zeepresten uit het zeepbakje.
  • Stop de te reinigen kleding in de wasmachine (maximaal 1 stuks).
  • Gebruik 100ml in gebieden met zacht water en 150ml in gebieden met hard* water.
  • Volg het wasvoorschrift, kies bijvoorkeur een behoedzaam programma en centrifugeer op een laag toerental.

*Als je veel kalkaanslag in je waterkoker hebt is het water hard. Gebruik bij extreem hard water 200ml.

Het drogen van de dons gevoerde uitrusting

Om zo veel mogelijk water uit het dons te krijgen u kunt het beste meerdere keren centrifugeren, waarbij u telkens de snelheid iets verhoogt. Nat dons wordt zwaar, als de artikelen op te hoge snelheid gecentrifugeerd worden terwijl er nog veel water in zit, is het mogelijk dat de interne schotten kapot gaan.

Drogen in de wasdroger wordt aangeraden om ervoor te zorgen dat het dons zo snel en grondig mogelijk gedroogd wordt. Als dons nat of vochtig blijft, kan het volledig verpest worden. Droog het in de wasdroger volgens de instructies van de fabrikant op een lage stand totdat de klonten verdwenen zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte in de wasdroger is voor het artikel als het droogt, want tijdens het droogproces keert het terug naar zijn oorspronkelijke formaat. Het toevoegen van bijvoorbeeld tennisballen kan helpen om het los- en op-kloppen van het dons te stimuleren.

Herhaaldelijk klonten uit elkaar halen tijdens het droogproces helpt de luchtigheid van het dons te herstellen.

Na het drogen in de wasdroger wordt aangeraden het artikelen ten minste een dag in een warme, droge ruimte te laten luchten voordat u het opbergt.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.