Duurzame keurmerken

Wij selecteren al onze producten op kwaliteit, want als een product lang meegaat is dat beter voor jou én de aarde. Daarnaast letten we bij de inkoop van onze producten erop hoe een product geproduceerd is en of het aan bepaalde keurmerken voldoet. Wij gaan het wiel als winkel niet opnieuw uitvinden en vertrouwen op de expertise van gecertificeerde keurmerken. Zo weten we of de materialen, het productieproces, de afkomst, de werkomstandigheden en eerlijke inkomsten voor mensen aan bepaalde standaarden voldoen en dat dit door het desbetreffende keurmerk gecontroleerd wordt. Bij sommige van onze producten zie je in de productomschrijving of bij het materiaal dan ook een keurmerk staan. Maar wat betekent dit keurmerk nou precies?

1. Bluesign®

Als kleding voldoet aan het Bluesign®-keurmerk betekent dit dat er tijdens het gehele productieproces schadelijke gevolgen voor mens en milieu tot een minimum beperkt zijn. De controle gebeurt aan de hand van eigen verklaringen van bedrijven en hierdoor is het in onze ogen niet geheel transparant en door externe partijen gecontroleerd. Het betekent natuurlijk wel dat de bedrijven bezig zijn met het verduurzamen van hun algehele productieproces en Bluesign de verklaringen heeft goedgekeurd. 

2. Fair Trade Certified™ Sewing

Fair Trade Certified™ Sewing is een keurmerk dat aangeeft dat het product geproduceerd is in naaiateliers waar de werknemers onder goede werkomstandigheden en tegen een eerlijke prijs je kleding genaaid hebben. Keurmerkeigenaar Fair Trade USA doet zelf de controle bij naaiateliers. 

3. Responsible Down Standard

Het Responsible Down Standard (RDS)-keurmerk geeft aan dat het donzen product gemaakt is van 100% gecertificeerd RDS. Dit wil zeggen dat de watervogels onder goede omstandigheden leven op boederijen en dat de pluk van het dons pas gebeurd als de vogels geslacht zijn voor de vleesindustrie. Ze worden dus niet puur gehouden voor het dons en ze worden niet levend geplukt. De controle gebeurd jaarlijks door een onafhankelijke en geaccrediteerde partij.

 

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.