Duurzaamheid

Duurzaamheid
Bij Kathmandu zijn we graag actief bezig in de buitenlucht. Daarmee houden we rekening met de wereld om ons heen: natuur, dier en mens. In de keuzes voor onze producten neemt duurzaamheid een hele belangrijkere plek in. We geven de voorkeur aan merken die gebruik maken van gerecyclede grondstoffen en die actief werken om zuinig om te gaan met water en energie tijdens het productieproces. Zo kun je bij ons een fleece vinden van gebruikte PET flessen bijvoorbeeld of een donsjas van gerecyclede dons. We kiezen merken die een eerlijk loon en een veilige werkomgeving voor hun medewerkers bieden. 

Voor onze bedrjfsvoering kiezen we al jaren voor gerecycled papier. Al vanaf onze start in 1994 gebruiken we al papieren draagtassen.

Het welzijn van dieren hebben we hoog in het vaandel staan: bij Kathmandu vind je geen dierlijk bont, de wol die voor onze kledingmerken wordt gebruikt behoort vrij van mulesing te zijn, en voor het dons in onze jassen en slaapzakken worden geen dieren speciaal gefokt. Bovendien maken outdoormerken steeds meer gebruik van gerecycled dons, een ontwikkeling die Kathmandu van harte toejuicht.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.