Duurzaamheid

1. Verantwoorde inkoop van producten 

Bij Kathmandu zijn we graag actief bezig in de buitenlucht. Daarmee houden we rekening met de wereld om ons heen: natuur, dier en mens. In de keuzes voor onze producten neemt duurzaamheid een hele belangrijkere plek in. We geven de voorkeur aan merken die gebruik maken van gerecyclede grondstoffen en die actief werken om zuinig om te gaan met water en energie tijdens het productieproces. Zo kun je bij ons een fleece vinden van gebruikte PET-flessen of een donsjas van gerecyclede dons. We kiezen merken die een eerlijk loon en een veilige werkomgeving voor hun medewerkers bieden. Zo voldoen sommige van onze producten aan gecertificeerde keurmerken op het gebied van duurzaamheid. Meer informatie over de keurmerken lees je hier.

2. Dierenwelzijn

Het welzijn van dieren hebben we hoog in het vaandel staan: bij Kathmandu vind je geen dierlijk bont, de wol die voor onze kledingmerken wordt gebruikt behoort vrij van mulesing te zijn, en voor het dons in onze jassen en slaapzakken worden geen dieren speciaal gefokt. Bovendien maken outdoormerken steeds meer gebruik van gerecycled dons, een ontwikkeling die Kathmandu van harte toejuicht.

3. Groene bezorgopties

Ook in onze webshop neemt duurzaamheid een belangrijke plek in:

- Bestellingen worden zo compact mogelijk verzonden, door het volume klein te houden, hoeven er uiteindelijk minder bezorgbusjes ingezet te worden.

- Daarnaast werken we samen de Fietskoeriers.nl, zodat een deel van de pakketten in ieder op de fiets worden bezorgd.

- We pakken onze webbestellingen in eenvoudige gerecyclede dozen in, zonder glanscoatings of andere opdrukken, dus zonder opsmuk.

- Bij het inpakken maken we minimaal gebruik van plastic en zijn we overgestapt op papiertape, zodat de verpakking gewoon bij het oudpapier kan.

- Daarnaast bieden we de optie om de bestelling bij een afhaalpunt op te halen, wat, mits de consument te voet of fiets de bestelling afhaalt, ook weer scheelt in bezorgkilometers.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.