Geïmpregneerde muskietennetten

Informatie over Care Plus geïmpregneerde muskietennetten

Een geïmpregneerd muskietennet biedt bescherming tegen Malaria, gele koorts en Dengue
Geïmpregneerde muskietennetten bieden optimale bescherming tegen insecten en andere geleedpotigen. Stekende insecten verstoren niet alleen de nachtrust, maar kunnen ook verschillende ziektes overbrengen, zoals malaria, gele koorts en dengue. We adviseren een geïmpregneerd muskietennet voor verre bestemmingen met een malaria risico. Malaria muggen (Anopheles soorten) zijn veelal actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Ventileer de ruimte goed en hang het net in elk geval voor zonsondergang op.

Geïmpregneerd muskietennetten geproduceerd volgens de WHO richtlijnen
Care Plus muskietennetten worden geheel in lijn met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vervaardigd. Dit betekent dat alle geïmpregneerde muskietennetten worden gemaakt met een maasgrootte (mesh) van 156 gaatjes per vierkante inch (2,54 cm), een draaddikte van 75 denier en een materiaalbesparende, 4-hoekige, ruitvormige mesh.

Impregnatie voorkomt dat (malaria) muggen op het net landen of er doorheen steken. Onze duurzame Durallin® technologie hecht het contactinsecticide permethrine (CAS No. 258-067-9) aan het net.

Hoe lang gaat een geïmpregneerd muskietennet mee / wat is de levensduur van een geïmpregneerd muskietennet

Care Plus garandeert optimale bescherming tegen muggen, ondanks de minimale impregnatie dosis. De langdurige impregnatie blijft tot 3 jaar effectief. Wij adviseren het net te gebruiken in een goed geventileerde omgeving en de handen te wassen na aanraking. Bewaar een geïmpregneerd net buiten bereik van kinderen. De verkrijgbaarheid van geïmpregneerde muskietennetten is afhankelijk van de lokale regelgeving Biociden.

Onze netten zijn gemaakt van duurzaam polyestervezel. Alle Durallin® geimpregneerde bednetten zijn 20x op de hand te wassen op 30 °C zonder verlies van werkzaamheid. Gebruik bij voorkeur een chloorvrij wasmiddel. Bewaar het net altijd in het bijbehorende hoesje op een donkere plaats. Bewaar een geimpregneerd net buiten bereik van kinderen.

Tip! Denk aan het milieu als je een geïmpregneerd net wilt weggooien. Raadpleeg de lokale autoriteiten voor een inzamelpunt van chemisch afval bij jou in de buurt.

Bekijk de onze collectie muskietennetten op onze website: http://www.kathmandu.nl/care-plus

Meer weten over Malaria
Ga naar de speciale website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu - ISI Malaria. Hier wordt uitgelegd wat Malaria is, welke ziekteverschijnselen het heeft en hoe je besmetting van Malaria kan voorkomen.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.