Tips tegen teken

 

Heerlijk eropuit, wie houdt er niet van? Het liefst de natuur in en genieten van de flora en fauna. Hoe mooi de natuur ook is, het blijft altijd goed opletten met teken. Teken kunnen ons het leven knap lastig maken. Dat kan gedurende een verre reis, maar ook op een tripje dichtbij huis. Jaarlijks worden er in de Benelux ruim 1,5 miljoen tekenbeten geregistreerd en dit aantal neemt jaar op jaar toe. Met warmere temperaturen komen de teken eerder tevoorschijn, waardoor tijdig aan preventie denken noodzakelijk is.

Wat zijn teken?

Een teek is een spinachtige parasiet, die soms zo klein is dat het op een zandkorreltje lijkt. Een teek bijt zich vast in de huid van een mens of dier en kan vervelende ziektes veroorzaken. Ongeveer 20 procent van de teken in de Benelux draagt namelijk de besmettelijke Borrelia-bacterie bij zich. Deze bacterie kan de ziekte van Lyme of FSME veroorzaken. Een tekenbeet voorkomen is dan ook beter dan genezen. Teken zijn erg sterk en kunnen lang overleven.

Tips
Het eerste advies is altijd om op de paden te blijven en je broekspijpen in je sokken te stoppen. Het dragen van een shirt of blouse met lange mouwen helpt ook. Om veiliger en vooral zorgelozer op pad te gaan kan je een tekenafweermiddel gebruiken. Voer bij thuiskomst altijd een uitvoerige tekencontrole uit. 

       Tekenweetjes: 

Onze anti-teek producten:

afbeelding voor product Care Plus Anti-Teek 60ml 32657 verzorging
Care Plus Anti-Teek 60ml 32657 verzorging
10.95

Care Plus Anti-Teek beschermt tot wel zes uur tegen teken. Maar daarnaast beschermt Anti-Teek je huid ook tegen steken en beten van knutjes en muggen.
Nog een groot voordeel van deze tekenspray: deze is al geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden.

afbeelding voor product Care Plus DEET 40% Spray 60ml 32905 verzorging
Care Plus DEET 40% Spray 60ml 32905 verzorging
10.95

 

afbeelding voor product Care Plus Tick-Out Tick Remover 38395 verzorging
Care Plus Tick-Out Tick Remover 38395 verzorging
3.95

 

afbeelding voor product SafeCard Tekenkaart SafeCard 43013 verzorging
SafeCard Tekenkaart SafeCard 43013 verzorging
3.95

 Bekijk alles van Care Plus

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.