Instructies voor het wassen van wol

Instructies voor het wassen van wol

 | Tips

Wol is een veel gebruikt materiaal voor thermische onderkleding. Ook wordt het steeds vaker gedragen als isolerende tussenlaag of buitenlaag. In het assortiment van Kathmandu vindt u een uitgebreide collectie (onder)kleding van merino wol.

Merino wol is een natuurlijk materiaal en kent vele voordelen. Het voelt heerlijk zacht aan op de huid, voert vocht af van het lichaam en houdt u daarmee comfortabel warm en droog. Omdat merino wol bijna geen (zweet)luchtjes opneemt, kunt u langer genieten van uw merino wollen (onder)kleding.  Scheelt niet alleen wassen maar ook bagageruimte, ideaal om mee te nemen en te dragen tijdens uw reis!

Het wassen van wol verdient extra aandacht. Behandel je het niet juist, dan kan het krimpen, vervormen en/of sneller lelijk worden. Voor het juist wassen en drogen van uw kleding dient u altijd de instructies van het productlabel te volgen. Voor een uitleg van de pictogrammen, bekijkt u onze pagina wasvoorschriften.

Wol wassen in de wasmachine

Was uw wollen kleding met een speciaal wasprogramma voor wol en gebruik hiervoor altijd een zacht wasmiddel, zoals de Aclima Wool Shampoo. Dit is een effectief en zacht wasmiddel voor het wassen van gevoelige vezels, zoals wol en zijde. Aclima Wool Shampoo is niet getest op dieren en gemaakt van organische materialen. Wol neemt veel vocht op, het is raadzaam om het kledingstuk voor het drogen te centrifugeren. Leg het kledingstuk plat en in zijn vorm te drogen op een droge handdoek. Leg het op kamertemperatuur en plaats het niet in direct zonlicht.

Wol met de hand wassen

Kathmandu adviseert u om wollen kleding in de wasmachine te wassen. Met een handwas kunt u de kleding niet grondig genoeg wassen en bouwt de residue zich op, waardoor kleding eerder transpiratieluchtjes gaat opnemen. Mocht u op reis zijn, of om welke andere reden dan ook, niet in de gelegenheid zijn om het kledingstuk in de wasmachine te wassen, lees dan verder.  
Neem voor de handwas een ruime hoeveelheid schoon handwarm water. Gebruik ook voor de handwas een zacht wasmiddel, zoals Aclima Wool Shampoo. Laat wollen kleding niet weken, maar ga gelijk aan de slag om het kledingstuk te wassen. Ga tijdens de handwas het kledingstuk niet wringen of wrijven, hiermee maakt u de vezels kapot en haalt u de vorm uit het kledingstuk. Knijp het kledingstuk om het te wassen en spoel het vervolgens uit met handwarm water. Zorg dat er geen schuim meer van het kledingstuk af komt en ga na het wassen direct aan de slag met het drogen van het kledingstuk. Ga het kledingstuk niet uitwringen maar laat het even uitlekken. Rol het kledingstuk op in een droge handdoek en druk het overtollige vocht eruit. Leg vervolgens het kledingstuk vlak en in zijn vorm op een droge handdoek en laat hem verder drogen op kamertemperatuur en leg het niet te drogen in direct zonlicht.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.