Winactie Hanwag

Winactie Hanwag

15 april 2022 | Nieuws

 

Maak kans op een exclusief 5-daags verblijf te Kleinwalsertal met Hanwag!

De KWT Lodge is het hele jaar door een heerlijke plek om je vakantie door te brengen. Je voelt je er al snel thuis. De lodge beschikt over appartementen en kamers waarbij een moderne sfeer en gezelligheid voorop staan. Met een rustige ligging in het pittoreske bergdorpje Baad en een prachtig weids uitzicht over het Kleinwasertal, gelegen in de prachtige Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg.

Verblijfsperiode: 

 • Groep 1 verblijft van 25 september tot 29 september ‘22
 • Groep 2 verblijft van 29 september tot 3 oktober ’22
 • Groep 3 verblijft van 3 oktober tot 7 oktober ’22
 • Groep 4 verblijft van 7 oktober tot 11 oktober ‘22

Inhoud ticket:*

 •  5-daags verblijf (4 nachten) in de sfeervolle KWT lodge
 • Voor 2 personen, in een gedeelde kamer
 • Inclusief ontbijt, exclusief lunch en diner
 • Inclusief bergbahntickets en gratis shuttlebus (Kleinwalsertal), geldig gedurende het verblijf
 • Exclusief reisverzekering, exclusief vervoer
 • Een warm welkom namens Hanwag
 • Een dag op pad met een ervaren berggids

*Let op: COVID-19 maatregelen en actievoorwaarden:

De datum van het event evenals de groepsindeling staat vast en kan niet worden omgeboekt. I.v.m de COVID-19 geldende regels kan Fenix Outdoor Benelux B.V. besluiten het event te verplaatsen of in een aangepaste vorm door te laten gaan.

Voorwaarden van deze actie:

 • Bij aankoop van een paar Hanwag schoenen bij Kathmandu Amsterdam, Kathmandu Utrecht of via onze webshop.
 • Registratie via het inschrijfformulier van Fenix Outdoor. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. 

Bekijk alle Hanwag schoenen in de webshop >

De geschiedenis van Hanwag

De geschiedenis van de Beierse fabrikant van berg-en wandelschoenen Hanwag is geen modern succesverhaal met een bliksemsnelle expansie en enorme omzetsprongen. Honderd jaar, in de outdoorbranche met zijn steeds veranderende trends is dat echt een lang leven. Toch is voor Hanwag als fabrikant van berg-en wandelschoenen in al die tijd één fundamentele vraag dezelfde gebleven: Wat maakt nu eigenlijk een echt goede outdoorschoen? Deze ene vraag heeft Hanwag gevormd, veranderd en zelfs geïnternationaliseerd. Ooit begonnen met een kleine werkplaats in het rustige stadje Vierkirchen, ten noordoosten van München, is Hanwag de afgelopen decennia gegroeid. Niet abrupt, bliksemsnel en verpletterend zoals het storyboard van moderne bedrijven verlangt, maar eerder langzaam, solide en consequent. Want haast en snelle verandering is nooit iets voor Hanwag geweest, niet met schoenen, niet met medewerkers, niet in de bedrijfsfilosofie.

Het juiste pad vinden

In de jaren zestig produceerde Hanwag skischoenen, die in grote hoeveelheden naar de VS geëxporteerd werden, klimschoenen, die voor de grote trend zelfs iets te vroeg kwamen en paraglidingschoenen die een bijzondere zachte landing garandeerden. Tijdens al deze ontwikkelingen bleef Hanwag vooral aan zijn kerncompetentie werken: het maken van duurzame, robuuste en toch comfortabele berg- en wandelschoenen. Schoenen die niet alleen de beklimming van de Olympische berg in München overleven, maar ook bestand zijn tegen het zwaarste terrein, of het nu in het hooggebergte is, in de jungle of op langeafstandswandelpaden door stad, land en rivier. En dat vele jaren lang.

Productie uitsluitend in Europa

Duurzaamheid betekent echter ook dat een goede wandelschoen enkele honderden euro’s kost en daardoor veel minder marge oplevert dan een sneaker voor het halve geld. Vooral wanneer er op geen enkele wijze op de meer dan 100 onderdelen van een schoen wordt bespaard - van de hoogwaardige Vibram-zool tot het tijdloze rundleer en de solide veterhaken. Om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven produceert Hanwag uitsluitend in Europa: in eigen productiefaciliteiten in Hongarije, in een familiebedrijf in Kroatië dat al meer dan 30 jaar uitsluitend voor Hanwag schoenen produceert en altijd nog in het hoofdkantoor in Vierkirchen.

Hanwag Waarden

Materialen

Om schoenen van bijzonder hoge en constante kwaliteit te kunnen produceren, is de keuze van de materialen een doorslaggevende factor. Daarom worden de grondstoffen zeer selectief gekozen met het oog op een lange levensduur. Dit houdt in dat ook de keuze van de leveranciers een zeer bewuste is. Rekening houdend met een zo duurzaam mogelijke productie, bevindt bijna de hele toeleveringsketen van het Hanwag-leer zich binnen de EU: van de grondstoffen tot het looiproces in de door de Leather Working Group met Goud-gecertificeerde leerlooierijen, tot en met de productie.

Kwaliteit

Naast de selectie van hoogwaardige materialen berust de kwaliteit van onze schoenen op hun fabricage. Hanwag vervaardigt uitsluitend volgens twee technieken: de gecementeerde en de dubbelgestikte maakwijze.

Pasvorm

De juiste pasvorm creëren – meteen vanaf het begin. De perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een goede schoen. Bij Hanwag worden daarom alle modellen vervaardigd met speciale leesten.

Functie

Innovatie uit traditie – Hanwag ontwikkelt nieuwe technologieën in samenwerking met ervaren Europese atleten. Zo ontstaat schoeisel voor sportief gebruik, tot in het kleinste detail geperfectioneerd.

Handwerk

Dankzij de gecementeerde en dubbelgestikte maakwijze zijn Hanwag schoenen zeer robuust. Door deze constructies te blijven gebruiken, houdt het merk vast aan een traditioneel vakmanschap dat slechts nog door weinig schoenmakers beheerst wordt.

Alleen als een schoen perfect past, kan men van zijn kwaliteit genieten. Iedere schoen heeft zijn eigen vorm en karakter. Dit wordt bepaald door zijn leest. Alle modellen worden – afhankelijk van de categorie en het inzetbereik– over speciaal vervaardigde en geoptimaliseerde leesten geschoeid. Het resultaat: een perfecte pasvorm, bergtouren en wandelingen zonder blaren en een rugzak vol mooie herinneringen.

 

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.