Ocean Film Tour

Ocean Film Tour

06 februari 2020 | Nieuws

Helaas is vanwege het Coriona virus de voorstelling in Utrecht tot nader orde afgelast. De bedoeling is om de voorstelling die in Utrecht gedraaid zou worden, op een later moment in te halen. Als er meer informatie beschikbaar is, melden wij dat hier. Verder kunt u ook de site van Ocean Film Tour bezoeken https://nl.oceanfilmtour.com/nl/.

Manry at Sea

Manry at Sea

Robert Manry wist wel wat hij deed toen hij zijn zeilboot „Tinkerbelle“ doopte. Het gelukkig getrouwde gezinshoofd heeft zichzelf beloofd nooit helemaal volwassen te worden – een houding die ook wel als „Peter-Pan Syndroom“ bekend staat. Wat is er meer voor de hand liggend dan je zeilboot naar de vriendin van Peter Pan te vernoemen...? In de zomer van 1965 heeft Manry genoeg van zijn bureaubaan bij de krant in Cleveland en steekt met zijn krap vier meter lange boot - solo - de Atlantische Oceaan over. Al snel wordt hij aan beide kanten van de grote plas tot een mediasensatie. MANRY AT SEA is een ongelooflijk en uniek verhaal over de oceaan en laat zien dat jongensdromen de aanleiding tot de mooiste avonturen van ons leven kunnen zijn.

UNSTOPPABLE

Bethany Hamilton

“In de zee kan ik gewoon mezelf zijn,” zegt Bethany Hamilton. Wie haar verhaal kent, zal toch even verbaasd zijn: de zee heeft immers bijna alles van haar afgepakt toen ze pas dertien jaar was. Hamilton is dan al een talent binnen de surfscene op Hawaï, als ze door een tijgerhaai aangevallen wordt. Ze verliest haar linkerarm, maar ze overleeft het. Voor menig andere atleet zou zo’n aanval waarschijnlijk het einde van de surfcarrière hebben betekend, maar Bethany Hamilton denkt er niet aan om te stoppen. UNSTOPPABLE vertelt het ongelooflijke verhaal van een atlete die met buitengewone wilskracht haar passie, het surfen, volgt en tegenwoordig een van de meest prominente surfsters van de wereld is.

THE ARMSTRONGS

Deze Zuid-Afrikaanse surffamilie leeft veraf van de geijkte conventies: Ian Armstrong, vroeger Big Wave Surfer, maakt zelf surfplanken, is kostwinnaar en vooral vader. Zijn vrouw Lee en hij vinden, met acht kinderen en een klein- kind, hun geheel eigen manier van gezinsleven uit. De Armstrongs hebben niet alleen heel sterke persoonlijke banden, ook de oceaan verbindt hen. Voor dit gezin staat welzijn, een liefdevolle familie en een sterke verbondenheid met de natuur boven veel geld of status. Dit is hun verhaal.

DEAN GOES SURFING

Dean

Dean houdt van drie dingen: golven, een stevig ontbijt en de Queen of Rap, Rihanna. En zoals elke tiener die het surfen ontdekt heeft, brengt hij het liefst zijn dagen aan zee door: “Ik ben als een menselijke vis. In het water voel ik me alsof er geen down’s meer zijn.” DEAN GOES SURFING toont veelzijdigheid en bewijst dat zeewater een element zonder obstakels is.

DIVING DEEP – The Life and Times of Mike deGruy

Iemand als Mike deGruy moest gewoon op een plek als Mobile, Alabama geboren worden. Hier, waar vijf rivieren in zee uitmonden, is deGruy’s fascinatie voor water en het leven onder het wateroppervlak, snel geboren.
Zijn jeugd wordt bepaald door een ongebreidelde passie om te verkennen en ontdekken. Een passie die hem mariene biologie doet studeren. Bepalend voor zijn verdere levensweg is een filmcamera, die deGruy aanschaft: het is het begin van een leven waarin de exploratie van de oceanen en voorlichtingswerk centraal staan. deGruy wordt een van de meest succesvolle marien fotografen van de wereld en tevens een vastberaden pleitbezorger voor de bescherming van de oceanen en een kroongetuige van de vernietiging van hun milieu.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.