Mount Everest, onderweg naar de hemel - Wilco Dekker

Mount Everest, onderweg naar de hemel - Wilco Dekker

01 mei 2020 | Nieuws

LEESTIP 

Van Mont Blanc naar Mount Everest
Begin 2015 kwam Wilco Dekker de winkel van Kathmandu Outdoor & Travel in Amsterdam binnen lopen. Hij was voornemens de Mont Blanc te gaan beklimmen. Op zoek naar bergschoenen en een donzen jas raakte hij aan de praat met Ray Delaney, mede-eigenaar van de outdoor winkels. Hij wilde zich wat meer gaan toeleggen op het expeditie klimmen.

Bevangen door het bergvirus bleef Wilco terugkomen bij Kathmandu Outdoor & Travel om de juiste kleding en materialen aan te schaffen voor zijn volgende expedities. Ondertussen werden de bergen steeds hoger en meer afgelegen. Totdat 4 jaar later in 2019 de Mount Everest binnen zijn bereik zou komen. Wilco: "Ik wil Kathmandu graag bedanken voor hun eerlijke advies, de hoge kwaliteit kleding en materialen, de gastvrijheid en de correcte en snelle follow-up bij vragen en leveringen. Alles heeft bijgedragen aan het behalen van de top van de wereld. 

Het boek is vanaf begin april te koop
bij alle boekhandels in Nederland en
de grote online webshops.

Prijs € 21,95 | 256 blz
pocket formaat 21x14cm

Na 14 maanden van intensieve voorbereiding ging de ervaren bergbeklimmer Wilco Dekker in april 2019 de ultieme uitdaging aan: de beklimming van de Mount Everest. ‘Onderweg naar de hemel’ beschrijft de reis die Wilco heeft afgelegd om tot zijn besluit te komen de Mount Everest te gaan beklimmen. In detail wordt uitgelegd hoe de beklimming via de noordkant van de Mount Everest is ervaren. De route en ontberingen. De kou en eenzaamheid. Het afzien en de pijn. De emoties, de keuzes, de euforische momenten en de tegenslagen. De onbegrijpelijke luxe in sommige kampen en het soms bedenkelijke klimniveau van de medeklimmers op de berg. Het was drukker dan ooit en de file naar de top aan de zuidkant heeft vele vraagtekens gezet, wereldwijd. Dat beeld heeft de schaduwkant van de Mount Everest zichtbaar gemaakt en is iets dat tot nadenken stemt. 

Een onvervalste ‘Mountain Thriller’op avontuurlijke hoogte. Maar ook een boek waarin duidelijk wordt dat alles met bewustwording start, het volgen van je passie, een stap uit de dagelijkse comfortzone, willen vallen en kunnen opstaan totdat de overtuiging ontstaat dat je het kan. Nieuwsgierigheid als basis om onderweg te zijn en nieuwe inzichten op te doen met inspirerende hoogtepunten. ‘Onderweg naar de hemel’ is een zeer persoonlijk geschreven boek, waarin het omgaan met grote gevaren de drive is om te slagen en het onmogelijke toch mogelijk te maken.

Voor meer informatie: www.grenzenaandetop.nl/boek

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.