Icebreaker 7-Day Challenge

Eén week, één t-shirt

Volgende week gaat een deel van het Kathmandu-team één week één t-shirt van merinowol van Icebreaker dragen. Zonder het tussentijds te wassen. En ze gaan het t-shirt uitdagen! Werken, sporten, niets is te gek. Hoe ze dat bevalt lees je ná de 7-Day Challenge!

Duurzame t-shirts

Zoals je weet is merinowol een wondervezel. Het is zacht, ademend en geurbestendig. Hierdoor kan kleding van merinowol vaker en langer gedragen worden zonder het te wassen. Wij geloven dat kleding gemaakt van natuurlijke vezels helpt de wereld te verduurzamen. Merinowol is een jaarlijks hernieuwbaar materiaal wat onze afhankelijkheid van plastic aanzienlijk kan verminderen. Daarnaast besparen we kostbaar water door minder te wassen. Het dragen van merinowollen kleding is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet!

Practise what you preach

Het dragen van één t-shirt voor een week, klinkt misschien niet heel aangenaam. Maar wij geloven in de kracht van merinowol!

Wol heeft van nature een zelfreinigend en anti-bacterieel vermogen. Keratine, een eiwit, vormt de bouwsteen van de wolvezel. De wolvezel is gekruld in een spiraalvorm waardoor lucht kan worden vastgehouden en daarom isoleert wol goed. Wanneer het kouder is, wordt de kou door de wolvezel tegengehouden en wanneer het warm is, absorbeert de wolvezel de warmte. Daarom werkt wol temperatuur regulerend. Wol kan wel 35% van zijn gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Dat komt door de keratine. De keratine neemt vocht op en geeft het geleidelijk aan weer af aan de buitenlucht. Wol ademt en voert het vocht door de vezel heen af. Wol werkt dus heel goed vochtabsorberend waardoor je minder zweterig aanvoelt. Doordat de wol meer vocht absorbeert en doorgeeft aan de buitenlucht en langer droog blijft, krijgen bacteriën minder kans zich te ontwikkelen en gaat wol minder snel stinken. Daarnaast is wol is van nature elastisch en veert het terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Wol is brandwerend en wol is in beperkte mate zelfs UV-werend.

Door je wollen kleding te wassen tast je de natuurlijke beschermingslaag aan en dit wil je zo veel mogelijk voorkomen. Daarom kun je wollen kleding het beste laten luchten in de buitenlucht, hiermee bereik je hetzelfde effect als een wasbeurt tegen geurtjes. Het luchten van de t-shirts is tijdens de 7-Day Challenge natuurlijk toegestaan. Het moet natuurlijk leuk blijven voor onze Challengers en voor de rest van ons team..;-)

Meer hierover lees je volgende week!

 

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.