Gerecycled dons van RAB

Gerecycled dons van RAB

27 november 2020 | Nieuws

RAB Microlight Recycled Dons

Kathmandu kent een lange, intensieve samenwerking met Rab. Hun technische en hoogstaande collectie kleding, slaapzakken en outdooruitrusting vormen een belangrijk fundament van ons assortiment. Het is dan ook met gepaste trots dat wij de nieuwe Microlight donscollectie voorstellen! Vanaf herfst 2020 is de iconische Microlightcollectie van Rab duurzamer dan ooit. Voor producten uit deze kledinglijn maakt Rab gebruik van gerecycled dons en volledig gerecyclede materialen. Het gebruik van gerecycled dons is volgens Rab een duurzaam alternatief voor zuiver dons en vermindert de impact op het milieu. Het dons heeft het P.U.R.E label gekregen: het eerste gerecycled dons dat gecertificeerd is volgens de Global Recycled Standard (GRS). 

Rab's nieuwe Microlight Donscollectie – duurzame warmte voor elk (berg)avontuur.

Bijna 40 jaar geleden werd de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab gemaakt. De slaapzakken werden met de hand gesneden, genaaid en gevuld. Dons is een esentieel onderdeel in veel van Rab's hoogwaardige producten en biedt maximale bescherming en comfort tijdens elk (berg)avontuur.

Rab is trots dat al hun gebruikte dons ethisch verantwoord is. Vanaf de herfst van 2020 is de iconische en bestverkochte Microlight-donscollectie van Rab vernieuwd. Door het gebruik van P.U.R.E Recycled Down en 100% gerecyclede buitenmaterialen zijn de Microlight jassen en bodywarmers duurzamer dan ooit.

Hoe wordt gerecycled dons geproduceerd?

Gerecycled dons is ganzen- of eendendons dat afkomstig is van consumentengoederen zoals donzen dekbedden en kussens. Het dons wordt gewassen, met stoom gedroogd, gesteriliseerd en gesorteerd. Het hergebruikte materiaal is een hoogwaardig alternatief voor nieuwe materialen en zorgt voor minder afvalproducten en minder CO2-uitstoot.

Gerecycled dons kan niet langs de meetlat van het RDS certificaat (Responsible Down Standard) worden gelegd: het is immers gewonnen uit producten die al eerder gemaakt zijn. Daarom wordt het hergebruikte dons gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS), het internationale en onafhankelijke keurmerk voor gerecyclede producten.

Rab wil niet dat er eenden of ganzen speciaal voor het oogsten van de veren worden gefokt. Bovendien is ca. 98% van het wereldwijd geproduceerde dons en veren een bijproduct van de pluimveehouderij of vleesproductie (bron: European Down and Feather Association).

Wat is P.U.R.E gerecycled dons?

P.U.R.E is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS). P.U.R.E-producten zijn verkrijgbaar in verschillende vulvermogenskwaliteiten en bieden dezelfde thermische isolatie als zuiver dons. 

De nieuwe Microlight stijlen - Gemaakt voor duurzaamheid

De bestverkochte Microlight donsjacks hebben vanaf herfst 2020 een geüpdatet ontwerp en body-mapped baffle-technologie. Met behulp van deze body mapping-principes en een combinatie van micro- en nanoschotten is het 700FP-dons slim verdeeld over de jas. Zo wordt de warmte het beste vastgehouden en over het lichaam verdeeld. De technische Pertex Quantum ripstop nylon stof biedt uitstekende bescherming, voelt zacht aan en is makkelijkop te vouwen.

Van de nieuwe Microlight-collectie hebben wij de Microlight Alpine Jacket (met capuchon) en de Microlight Jacket zowel voor mannen als voor vrouwen in het assortiment. De lichtgewicht jassen houden je beschermd en warm bij elke buitenactiviteit waar warmte, gewicht en een laag pakvolume voorop staan. De Microlight jassen kunnen worden gebruikt als een perfecte tussenlaag voor klimmers en bergbeklimmers en als jas voor dagelijks gebruik.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.