Gore-Tex - 'Guaranteed to keep you dry'

Wat is het?Gore tex logo
Producten ontwikkeld met een Gore-Tex membraan combineert duurzame water- en winddichtheid met een optimaal ademend vermogen, voor duurzame producten die maximale bescherming en draagcomfort bieden. Het membraan wordt toegepast in vele verschillende soorten producten, zoals in jassen, broeken, schoenen en handschoenen. De waterdichtheid is dan gegarandeerd onder de meest extreme omstandigheden terwijl de stof wel blijft ademen.
Een stof mag waterdicht worden genoemd als deze een waterdruk kan weerstaan van 1.000 tot 1.300 millimeter. Alle waterdichte stoffen van Gore-Tex kunnen een waterdruk weerstaan van minstens 28.000 millimeter. Dus of je nu op de fiets naar het werk zit of hoog in de Alpen aan het klimmen bent, de regen komt er niet doorheen.

De verschillende Gore-Tex varianten
Gore-Tex heeft diverse soorten membranen ontwikkeld, toegespitst op verschillende omstandigheden. Zo zijn er verschillende textielsoorten en constructiemethodes. Hieronder een korte uitleg van de verschillende Gore-Tex varianten.

Kleding - Gore-Tex Active

Kledingstukken ontworpen en gemaakt met Gore-Tex Active hebben een extreem goed ademend vermogen en zijn ideaal voor alle zeer inspannende activiteiten.
Kleding - Gore-Tex Pro
Kledingstukken ontworpen en gemaakt met Gore-Tex Pro membraan zijn uiterst geschikt voor ruige activiteiten en ideaal voor langdurig gebruik onder extreme omstandigheden.
Kleding - Gore-Tex 2-laags
Ideaal voor een breed scala aan outdooractiviteiten. Bij deze constructie is een Gore-Tex membraan alleen verbonden met de bovenstof. Het voordeel: de aparte binnenvoering zorgt voor meer draagcomfort en veelzijdigheid. Deze constructie kan worden gecombineerd met isolatie, die het lichaam droog en warm houdt.
Kleding - Gore-Tex 3-laags
Het verschil met de 2-laagse constructie is dat deze constructie het Gore-Tex membraan met de bovenstof én de binnenvoering verbindt. Het voordeel: geen verschuiving van de lagen, en dus minder slijtage en een grotere duurzaamheid.
Kleding - Paclite
De extreem lichte en compacte constructie maakt kleding met Paclite producttechnologie ideaal voor trektochten, racefietsen, mountainbiken en andere sporten waarbij mensen zo min mogelijk met zich willen meeslepen. Deze kleding houdt u droog en koel tijdens inspannende activiteiten en warm wanneer u weer stilstaat, zelf bij winderig, koud weer.

Schoenen- Gore-Tex Extended Comfort Footwear
Gore-Tex Extended Comfort Footwear is ideaal voor gematigde klimaten en warmere omstandigheden. Perfect voor zware activiteiten en normaal dagelijks gebruik. De technologie is speciaal ontworpen voor wisselend gebruik: binnen en buiten, stilstaan en lopen, werken en ontspannen.
Schoenen- Gore-Tex insulated comfort footwear
De collectie Gore-Tex Insulated Comfort Footwear bestaat uit schoenen met een goede isolerende werking, die uw voeten droog en aangenaam warm houden in koude omstandigheden en tijdens winteractiviteiten.


Wassen Gore-Tex kleding

Rits voordat u het kledingstuk wast de sluitingen aan de voorzijde, op de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle kleppen en bandjes vast. Volg de instructies van de kledingfabrikant voor een optimaal resultaat.

Wassen
Wassen in de wasmachine op 40 graden en een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel gebruiken. Twee keer spoelen, minimaal centrifugeren om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Hierdoor wordt de kleding aangetast. Niet wassen met zwaar vervuild goed.dd>

Bleken
Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.

Drogen
Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Als het droog is, (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de buitenstof te reactiveren.

Strijken
Als u geen droger hebt, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de buitenstof van de kleding te reactiveren.

Stomen
Gore adviseert thuis wassen en strijken. Als een stomerij noodzakelijk is, vraag ze dan of ze spoelen met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing. Daarna is een nieuwe water- afstotende behandeling van de buitenstof noodzakelijk. Volg de instructies van de kledingfabrikant.

Waterafstotend maken
Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie (verkrijgbaar bij uw plaatselijke outdoor kledingzaak) op de buitenstof aan.

Onderhoud Gore-Tex schoenen

Wassen
Reinig de buitenzijde met een doek of borstel en lauwwarm water. Het kan zijn dat de fabrikant een leerbehandelings- of leerbehoudmiddel aanbeveelt. Schud zand, gravel en vuil uit de binnenzijde van het schoeisel. Verwijder en klop het voetbed uit, indien mogelijk.

Drogen
Droog op een natuurlijke wijze bij een gemiddelde temperatuur. Vermijd directe hitte. Convectielaarzendrogers werken goed.

Waterafstotende behandeling
Volg de instructies van de schoeiselfabrikant voor de behandeling van stoffen en leer aan de buitenzijde. Deze behandelingen hebben geen invloed op de Gore-Tex-voering.